Esittely

maisema_lato.jpgViikin asukastalot ovat Viikki-Latokartanon alueen asukkaille tarkoitettuja yhteiskerhotiloja. Kaikki alueen kiinteistöt osallistuvat asukastalojen rahoitukseen ja ylläpitoon. Talojen rakennustoiminnasta ja ylläpidosta vastaa alueelle perustettu pysäköintiyhtiö, Latokartanon pysäköinti oy, jonka omistusosuudet jakaantuvat asuntoyhtiöille ja Helsingin kaupungille.

Latokartanon alueen asukkailta peritään asumismuodosta riippumatta vuokrissa ja vastikkeissa yhteiskerhotilamaksua, joka on suoraan sidottu asuinneliöihin. Maksuilla katetaan talojen ylläpitokustannukset, jätehuolto, remontit ym. Maksun lisäksi talojen käytöstä veloitetaan pientä käyttömaksua. Käyttömaksuilla järjestetään kursseja ja muuta toimintaa sekä hankitaan taloille uusia varusteita.

Kaikilla viidellä asukastalolla on oma toimintaprofiilinsa. Asukastalot ovat kaikkien Latokartanon alueen asukkaiden yhteisessä käytössä. Viikin asukastalojen toiminnasta vastaa Viikki-Latokartanon asukastaloyhdistys. Yhdistyksen palkkaama koordinaattori auttaa ja opastaa ja ottaa mielellään vastaan erilaisia ideoita. Koordinaattori Taina Linnan saat parhaiten kiinni sähköpostilla, taina.linna@viikki.fi.