Esittely

maisema_lato.jpgViikin asukastalot ovat Viikki-Latokartanon alueen asukkaille tarkoitettuja yhteiskerhotiloja. Kaikki alueen kiinteistöt osallistuvat yhteisten kerhotilojen eli asukastalojen rahoitukseen ja ylläpitoon. Talojen rakennustoiminnasta ja ylläpidosta vastaa alueelle perustettu pysäköintiyhtiö, Latokartanon pysäköinti oy, jonka omistusosuudet jakaantuvat asuntoyhtiöille ja Helsingin kaupungille.

Latokartanon alueen asukkailta peritään asumismuodosta riippumatta vuokrissa ja vastikkeissa yhteiskerhotilamaksua, joka on suoraan sidottu asuinneliöihin. Maksuilla katetaan talojen ylläpitokustannukset, jätehuolto, remontit ym. Maksun lisäksi talojen käytöstä veloitetaan pientä käyttömaksua. Käyttömaksuilla järjestetään kursseja, tapahtumia ja muuta toimintaa sekä hankitaan taloille uusia varusteita.

Kaikilla viidellä asukastalolla on oma toimintaprofiilinsa, joten taloja voidaan hyödyntää monipuolisesti alueen asukkaiden yhteisiin tarpeisiin. Asukastalot ovat kaikkien Viikin alueen asukkaiden yhteisessä käytössä, tietenkin talojen käytöstä luotujen sääntöjen puitteissa. Viikin asukastalojen toiminnasta vastaa Viikki-Latokartanon asukastaloyhdistys. Yhdistyksen palkkaama koordinaattori auttaa ja opastaa ja ottaa erittäin mielellään ideoita vastaan. Koordinaattori Taina Linnan saat parhaiten kiinni sähköpostilla, taina.linna@viikki.fi.