Kurssit ja tapahtumat Kiilassa

Kiilan siivoustalkoot

Seuraavat siivoustalkoot järjestetään viikonloppuna 19.-20.1.2019. Talkoissa siivotaan ylimääräiset tavarat pois tai siirretän ne yhteiseen käyttöön. Ennen talkoita käyttäjien tulee merkitä tavaroihinsa nimet ja päivämäärät. Kaikki yli puoli vuotta talossa liikkumatta olleet tavarat ja materiaalit poistetaan.

Puupiirroskurssi

Kurssin tavoitteena on monipuolistaa asukastalo Kiilan toimintaa ja tarjota alueen asukkaille tutustumisen kohopainotekniikkaan, puupiirrostaiteeseen ja myös itse luoda teoksia ohjeiden ja demonstraatioiden tukemana. Jatkotyöskentely on mahdollista asukastalolla kurssin jälkeen. Kurssi toimii myös jatkokurssina edellisille kursseille. Tarkempi ohjelma muotoutuu osallistujien mukaan.

Kurssin osiot:

9.11. klo 18.00–20.00, asukastalo Motti:

1. teoria ja kohopainotekniikan esittely havaintomateriaalien avulla. Osallistujat saavat tiiviin mutta kattavan kirjallisen aineiston aiheesta.

17.–18.11. klo 10.00–16.00, asukastalo Kiila:

2. Demonstraatiot teorian pohjalta ja oman työskentelyn aloittaminen ohjauksessa.
3. Yhdessä työskentelyä ja ohjausta työskentelyssä.
4. Itsenäistä työskentelyä, mutta apua saatavilla tarvittaessa. Kiilassa työskentelyyn voi tulla oman aikataulun mukaan, mutta 16.11. olisi toivottavaa läsnäolo klo 10.00–12.00.

Kurssi ei edellytä aiempaa kokemusta puupiirrosten tekemisestä, mutta tarjoaa myös vähän asiaa harrastaneille mahdollisuuden löytää uusia tekniikoita sovellettavaksi omiin töihin. Kurssille osallistuminen voi kohdistua kurssin eri osioihin. Kurssilla on mahdollisuus tutustua japanilaiseen puupiirrostekniikkaan. Asukastalo Kiila tarjoaa painolaatat, ohjaajan tekemät kaiverrus- ja vedostusalustat sekä vedostushiertimet, kaivertimet, painovärejä ja painopaperia.

Kurssin aineisto: opetusmoniste n. 10 sivua.
Kurssin vetäjä: FM Eeva Ikonen
Kurssimaksu: 15 €
Osallistujat: 8-10 osallistujaa (min. 8)
Ilmoittautumiset 31.10. mennessä taina.linna@viikki.fi

Puutyön perehdytyskurssit

Kiilassa järjestetään puutyön perehdytyskursseja Kiilan puutyöpajaa käyttäville. Kurssille otetaan viisi henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssit on tarkoitettu Viikin Latokartanon alueella asuville.

Kurssilla tutustutaan yleisimpiin puuntyöstökoneisiin turvallisesti opettaja ohjauksessa. Kurssin käyneenä saat oikeuden käyttää Kiilan puutyötiloja käyttömaksua vastaan (5 €/kk tai 25 €/6kk). Kurssin vetäjänä toimii Tapio Pellinen ja kurssi on maksuton. Kurssiaika on klo 17-20.

Koska kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä vain viisi henkilöä kerrallaan, on ilmoittautuminen sitova.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: taina.linna@viikki.fi tai 050 551 5994.

Kudontatyöpajat

Kudontatyöpajat jatkuvat syksyllä 28.8. alkaen joka toinen tiistai klo 17.30-19.00. Työpajoissa opettaja Kirsi Juntunen Taito Helsingistä neuvoo ja opastaa kangaspuiden käytössä.

Päivystykset ja avoimet ovet

Kiilassa on joka tiistai avoimet ovet klo 18-20, jolloin tekstiilipuolen yhteyshenkilöt esittelevät taloa ja opastavat uusia käyttäjiä. Yhteyshenkilö Ritva Kokonmäen tavoitat puhelimitse numerosta 050 5735459 tai sähköpostilla kiilatekstiili@viikki.fi.

Kiilan puupuolen yhteyshenkilönä toimii Ari Alexandersson. Ari päivystää Kiilassa 1.10.-30.4. torstaisin klo 18-19. Arin tavoitat puhelimitse (miel. tekstiviestein) numerosta
0400 561631 tai sähköpostitse kiilapuu@viikki.fi. SYYSLOMAVIIKOLLA EI PÄIVYSTYSTÄ.

Yhteyshenkilöt auttavat ja opastavat muita käyttäjiä ja välittävät tietoja mahdollisista puutteista ja toiveista koordinaattorille.